FacebookYouTubeEmail

חסה ערבית

חסה ערבית

חסה, או חסה תרבותית (שם מדעי: Lactuca sativa) היא מין צמח חד שנתי, המגודל בדרך כלל כירק מאכל בזנים שונים. בארצות מערביות, עלי החסה נאכלים קרים ולא מבושלים בסלטים, בהמבורגרים או במספר מנות אחרות. במזרח, במספר מקומות, כגון בסין, החסה גם נאכלת אולם לרוב היא מבושלת, ונעשה שימוש בכולה, ולא רק בעליה.

לחסה גבעול קצר, שבקושי רואים, המתארך בעת הפריחה, ומגדל ענפים, מהם גדלים הרבה פרחים הדומים בצורת לפרחי שן הארי (אך מעט קטנים מהם) הפריחה היא בת יום אחד בלבד ובמהלכה מתבצעת האבקה עצמית. אם החסה מגודלת למאכל, היא נקטפת לפני הפריחה.

שימור החסה לאורך זמן.

כדי לשמר את החסה לאורך זמן רצוי לשטוף אותה, לייבש אותה היטב, לצרור את העלים יחדיו בצורה רופפת ולא הדוקה, לעטוף את הצרור בנייר סופג ולאכסן בתוך קופסה אטומה.

הרכב תזונתי של חסה ערבית ל 100 גרם.

אנרגייה פחמימות חלבונים שומן כולל סידן
19 קלוריות 1 גרם 1 גרם 0 גרם 62 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית ברזל פולאט (B9) ויטמין A ויטמין C
0.0 גרם 0.9 מ"ג 129 מק"ג 288 מק"ג 18 מ"ג
ויטמין E תיאמין (B1) ריבופלבין (B2) ויטמין B6 מגנזיום
1 מ"ג 0.1 מ"ג 0.1 מ"ג 0.1 מ"ג 20 מ"ג
זרחן אבץ נתרן אשלגן חומצה לינולאית
35 מ"ג 0 מ"ג 25 מ"ג 327 מ"ג 0.1 גרם
סך סיבים תזונתיים שומן רווי כולסטרול . .
3.1 גרם 0 גרם 0 מ"ג

אנו בחסה זה זנזורי מספקים חסה ערבית לשוק הסיטונאי והמוסדי

אריזה קמעונאית:
משווק ביחידות (ראש חסה).
אריזה מוסדית:
משווק במגש (6 ראשים).

חסה זה זנזורי