FacebookYouTubeEmail

שומר

השומר הוא צמח הנפוץ בשימושיו הקולינריים והרפואיים ברחבי העולם, מזה אלפי שנים – באירופה, המזה"ת, סין והודו. השומר הוא צמח הגדל בר כמעט בכל מקום בישראל, בעיקר בשדות פתוחים, שם הוא הופך לצמח משתלט. זהו צמח עמיד וחזק באופיו, המתבטא גם בטעם ובריח אופייניים עזים (ניחוח אניס).

 

שֻׁמָּר פשוט (שם מדעי: Foeniculum vulgare), צמח רב-שנתי ממשפחת הסוככיים. גובהו בין מטר אחד לשלושה מטרים.

מוצאו באזור אגן הים התיכון. תפוצתו כוללת מקומות בהם ניקוז המים גרוע, ליד מקורות מים (כגון נחלים ומעיינות) וליד הים. השומר הפשוט מעדיף מורדות אבניים וסלעיים.

עליו מנוצים, חתוכים לאונות דקות בצבע ירוק כהה. בחורף עליו נובלים ונהפכים אפורים. פריחתו איננה סדירה, ונמשכת מאפריל ועד נובמבר.
לשומר טעם אניס עדין. עליו משמשים כירק הן בסלטים והן בבישול.

אנו בחסה זה זנזורי מגדלים שומר בעונה לשוק הסיטונאי.

 

הרכב תזונתי של שומר, חי ל 100 גרם

אנרגייה פחמימות חלבונים שומן כולל סידן
14 קלוריות 1 גרם 1 גרם 0 גרם 40 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית ברזל פולאט (B9) ויטמין A ויטמין C
0.0 גרם 0.2 מ"ג 36 מק"ג 13 מק"ג 3 מ"ג
ויטמין E תיאמין (B1) ריבופלבין (B2) ויטמין B6 מגנזיום
0 מ"ג 0.0 מ"ג 0.1 מ"ג 0.1 מ"ג 11 מ"ג
זרחן אבץ נתרן אשלגן חומצה לינולאית
24 מ"ג 0 מ"ג 80 מ"ג 260 מ"ג 0.1 גרם
סך סיבים תזונתיים שומן רווי כולסטרול . .
1.6 גרם 0 גרם 0 מ"ג


untitled